Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE >> RESTAURATIO


Noile miscari religioase - Achimescu, Nicolae
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-704-7
30.00 lei

Ajunsa la a treia editie, lucrarea Profesorului Nicolae Achimescu este un model de cercetare a fenomenului religios contemporan, atat de pitoresc, uneori, in manifestarile lui.
»mai mult

Predici la botez, nunta si inmormantare, editia a treia (prefata de Ioan Chirila) - Bunea, Ioan
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-723-8
30.00 lei

Aflata la a treia editie, lucrarea Parintelui Bunea se dovedeste a fi una dintre cele mai reprezentative contributii in domeniul omileticii ortodoxe.
»mai mult

Cântarea cântărilor lui Milarepa (trad. de Ana și Mihai Olos) - Milarepa,
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-879-2
15.00 lei

Milarepa este un Sfânt Francisc al Tibetului. Cântecele sale seamănă fără îndoială cu acelea ale lui Fioretti; găsim în ele același lirism, aceeași blândă compasiune, același laicism; pentru înțeleptul îmbrăcat în cămașa de pânză – ca și pentru Poverello – natura este un prieten și, în același timp, o carte de învățătură. Singura deosebire este aceea că cel dintâi a învățat compasiunea prin cunoaștere, pe când cel de al doilea, prin iubire
»mai mult

Doamne miluieste - premisă a rugăciunii inimii în psalmi - Pașca-Tușa,Stelian
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO

40.00 lei

"Stelian Pașca-Tușa se focusează în acest volum pe o expresie-cheie frecventă în psalmi, Yahwe hanneni (Doamne miluiește), pe care o așază în centrul experienței duhovnicești și pe care, apoi, o pune în relație cu tema milei și cu numele lui Dumnezeu înțeles ca realitate ipostatică, putere și mântuire. Această scurtă formulă de rugăciune psalmică percepută de autor ca fiind liantul prin care se realizează comuniunea dintre om și Dumnezeu. Lucrarea este un foarte bun exemplu de interpretare și de evidențiere a structurilor axiale și axiologice ale textului revelat și poate constitui pentru fiecare dintre noi o lectio divina din care să deprindem practica rugăciunii spre a ne curăți inima în vederea locuirii ei de către Hristos-Domnul.
»mai mult

Postmodernism și teologie apofatică. O apologie în fața gândirii slabe - Turcan,Nicolae
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-889-1
20.00 lei

Cum mai poate răspunde teologia ortodoxă la provocările formulate astăzi, în epoca sfârșitului metafizicii? Ce înseamnă postmodernismul, onto-teologia și gândirea slabă? Care sunt soluțiile pe care Tradiția Bisericii le mai are la îndemână pentru a mărturisi adevărul kerigmei apostolice într-o lume a culturală care își face pierdute rădăcinile sale spirituale creștine?
»mai mult

Eclesiologia protestantă din perspectivă ortodoxă în lumina cercetărilor mai noi - But-Căpușan, Dacian
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-903-4
45.00 lei

“Tema lucrării de față este de maxim interes și deosebită actualitate, răspunzând unei necesități de mult simțite în Teologia românească de a înfățișa într-o sinteză cuprinzătoare eclesiologia protestantă din perspectivă ortodoxă, sub toate aspectele și implicațiile sale în contextul ecumenic contemporan și al dialogului teologic bilateral.
»mai mult

Sacrul. Despre numinos (trad. de Ioan Milea și Silvia Irimiea) - Otto,Rudolf
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-925-6
40.00 lei

Iată două lucrări fundamentale de psihologia și istoria religiei adunate între coperțile aceluiași tom. Este, cu adevărat, un EVENIMENT EDITORIAL excepțional!
»mai mult

Teme iconografice creștine - Muntean, Marcel Gh.
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-919-5
25.00 lei

O fascinantă incursiune în istoria picturii religioase, în compania unui mare specialist, conf. univ. la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, secția de Artă creștină.
»mai mult

Lumină vie - Badiu, Iosif
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-937-9
20.00 lei

Cum s-a născut această carte? ... Din sămânța cuvântului aruncat în inimile celor dragi... Este o carte surpriză despre care autorul nu a știut până ce nu i-a fi dăruită cu multă dragoste și respect de către cele două fiice ale sale, Miorița și Diana, la împlinirea celor 75 de ani de viață. Cuvintele sfinte dăruite către sufletele atâtor cititori din țara aceasta, iată că acum sunt împletite cu multă grijă în această carte de meditații religioase de mare folos sufletesc pentru cei ce le vor citi.
»mai mult

- ,
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO

0.00 lei

»mai mult

<< 1234 >>