Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE >> UTILITARIA


Argila. Sănătate și frumusețe - Timbuș, Ioan
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/UTILITARIA
978-973-726-229-5
20.00 lei

Aflată la a doua ediție, lucrarea lui Ioan Timbuș, unul dintre cei mai reputați specialiști români în domeniul argilelor, este de un real folos pentru remediul a numeroase afecțiuni.
»mai mult

A dictionary of English-Romanian Proverbs - Mihali Oniga & Vulturar,Monica & Emilia
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/UTILITARIA
973-726-058/9
14.00 lei

»mai mult

Asigurările sociale și pensiile între sistemul public și cel privat în România - Sălăgean, Viorel
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/UTILITARIA
978-973-726-394-0
14.00 lei

Lucraea de fata vizeaza o scurta incursiune evolutiva a asigurarilor sociale din Romania, de la aparitia primelor reglementari privind asigurarile sociale si a primelor institutii.
»mai mult

Printre frații mai mici ai GO-ului: Cinci-în-rând, GO-Moku, Renju, Pente - Păun, Gheorghe
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/UTILITARIA
978- 973-726-467-1
19.00 lei

Cartea de față este scrisă de un împătimit al GO-ului, acad. Gheorghe Păun, cu contribuții hotărâtoare la pătrunderea și răspândirea acestui joc în țara noastră, în anii 80.
»mai mult

Punctul zero. Prima dimineață a lumii noi - Luca, Emilia
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/UTILITARIA
978-973-726-605-7
15.00 lei

"În vremuri în care oferta de carte îmbogățește tot mai mult o viziune integratoare a universului și existenței, cartea de față este unică prin aceea că spune o poveste profund personală, propunând cu simplitate și precizie perspectiva unui viitor ce transformă și purifică." (Simona Iordăchescu - psihoterapeut)
»mai mult

Dicționar de angliști și americaniști români - Stanciu, Virgil
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/UTILITARIA
978-973-726-905-8
20.00 lei

Ideea cărții de față s-a născut din conștientizarea necesității de a centraliza – altfel decât într-o bază de date electronică – diferitele aspecte cunoscute doar parțial sau imperfect privind activitatea unei pături relativ restrânse de intelectuali – universitari și scriitori – din aceasta țară care și-au închinat viața ideii, în mare măsură dezinteresată, de a-și ajuta compatrioții, pe de o parte, să asimileze limba engleză, devenită vehiculul cel mai important al informației de orice natură în epoca noastră, și, pe de alta, de a-l familiariza pe cititorul român cu operele literare importante create în spațiile culturale în care se folosește limba engleză. Dicționar de angliști și americaniști români (DAAR) este, într-o oarecare măsură, un dicționar de nișă, dar el poate deveni interesant și pentru publicul larg, în măsura în care acestuia nu-i este indiferent cine a întocmit un dicționar, a elaborat o metodă de studiere a limbii, o istorie literară a Albionului sau a Statelor Unite sau, în cele mai multe cazuri, cine a tradus o carte sau s-a specializat în opera unui autor. Este aceasta o modalitate indirectă de a spune că DAAR se adresează, în ultimă instanță, oricărui cititor cultivat, dornic să afle în ce măsură se poate bizui pe autorul (traducătorul) unor astfel de volume și să se informeze despre palmaresul profesional al acestuia. Virgil Stanciu
»mai mult

Exerciții de înțelepciune a vieții - Foltoș, Remus
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/UTILITARIA
978-973-726-983-6
10.00 lei

Viața poate însemna multe lucruri. Viața omului, viața teoretică și viața practică, viața materială și viața spirituală, viața naturii. Viața naturii fără viață (piatra, metalele). Viața pătrunsă de spiritul divin. Viața extraterestră. Viața de dincolo de moarte. Toate aceste vieți se referă la o prezență în care se desfășoară în continuu procesualități, schimbări și reluări ce sunt numite într-un cuvânt: Devenire. Viața, astfel, ar putea fi identificată cu Devenirea.
»mai mult

Românii în oglinda timpului - Gruia, Lucian
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/UTILITARIA
978- 973-726-981-2
20.00 lei

Noii conducători mondiali vor instituirea unui stat planetar care să le permită accesul neîngrădit la toate piețele de desfacere. În țara noastră, trecută la capitalism, am resimțit cu toții acest lucru. Ni s-a sugerat chiar, din interior, că ar fi bine să ne uităm limba și să învățăm engleza pentru a ne putea integra mai ușor în noua comunitate mondială. Numai că, sub această presiune globalistă, comunitățile regionale s-au regrupat, reafirmându-și specificul. Numai că, masivele emigrații recente amenință civilizația instituită. Dacă națiunile europene, chiar cele integrate în UE, își redefinesc specificul, noi de ce l-am trece cu vederea? Acestui deziderat încearcă să-i răspundă această carte.
»mai mult

<< 1 >>