Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

BELETRISTICĂ >> LITERATURĂ UNIVERSALĂ


Paul sălbaticul (traducere de Constantin Abăluță) - Jouet, Jacques
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-567-8
15.00 lei

Paul (care nu-i întrutotul Paul Gauguin) este un tânăr artist de la scfârșitul secolului al XIX-lea. Obiectul puterii sale inventive este veșmântul. Nu vede cum ar crea noutatea în domeniul vestimentației altfel decât privind ființele de parcă s-ar naște chiar sub ochii lui și și-ar aminti de propria lui sălbăticie. Din Antile în Insulele Sațietății, trecând prin Madagascar sau Marchize, Paul concepe veșminte moderne în care trupurile sunt scandalos prezentate prin câteva fragmente din propria lor nuditate.
»mai mult

Un belgian la capatul plajei (traducere de Rodica Chira) - Ducobu, Michel
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-670-5
20.00 lei

Prea dezlanata pentru a deveni un roman, prea prozaica pentru a face din ea un poem, prea imperceptibila pentru a fi pusa in scena, o viata se poate lamuri din cand in cand, din intamplare sau de nevoie, sub forma de nuvela, lasandu-i autorului sau un gust intens de neimplinire...
»mai mult

Insemnari din detentie (editie trilingva: romana-chineza-vietnameza; trad. de Ioana Popa si Dimitrie - Ho Chi, Minh
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-679-8
25.00 lei

Ho Chi Minh, presedintele Republicii Vietnam, a fost arestat de catre autoritatile nationaliste chineze in provincia Guangxi in 29 august 1942, pe cand trecea in secret frontiera pentru, asa cum scria el insusi, a se intalni cu cativa oficiali chinezi importanti.
»mai mult

Les poemes francais/ Poemele franceze (trad. de Constantin Abaluta) - Rilke,Rainer Maria
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-742-9
20.00 lei

A scrie intr-o alta limba decat cea materna, a imprumuta graiul tarii de adoptie devine, la un mare poet, dintr-un inconvenient, o sansa in plus de a-si completa si nuanta viziunea.
»mai mult

Selected Poems/ Poeme alese (trad., cuvant inainte si comentarii de Ioana Sasu-Bolba; prefata si sel - Dryden,John
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-758-0
47.00 lei

Locul ocupat de John Dryden (1631-1700) in istoria literaturii engleze este unul de importanta majora. El a fost un apreciat si influent poet, critic literar, traducator si dramaturg. Prin ceea ce a facut, el a dominat viata literara din perioada Restauratiei in asa masura, incat aceasta a ajuns sa fie cunoscuta in cercurile literare drept epoca lui Dryden.
»mai mult

Poetii revistei Echinox - ,
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-800-6
22.00 lei

"Textele publicate și în revista Echinox se înscriu pe această linie contestatară, unele se află.
»mai mult

Sonate pentru un om singur - Norac,Carl
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-865-5
15.00 lei

Carl Norac este unul dintre cei mai importanți scriitori belgieni contemporani. Poet, prozator, eseist, el este și un reputat autor de cărți pentru copii și tineret. Scrisă după o despărțire sentimentală și o dureroasă experiență a singurătății, cartea aceasta este un florilegiu de mici piese intens muzicale, impregnate de melancolie. Este totodată o dovadă de încredere în poezie întru reinventarea vieții.
»mai mult

Essay on Man. Essay on Criticism & other Verses/ Eseu despre om. eseu despre critică și alte v - Pope, Alexander
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-948-5
30.00 lei

„Volumul de traduceri din opera lui Alexander Pope este, cu siguranță, un moment deosebit în istoria receptării literaturii britanice în România. Nu ne rămâne decât să sperăm că acest gest de iubire a poeziei și a celor două limbi va fi un exemplu și un îndemn și pentru alți angliști care nu se vor lăsa ademeniți de alte ocupații mai bine privite și vor continua nobila tradiție a meșteșugului traducerii de poezie. Până atunci să ne bucurăm de versurile și harul lui Alexander Pope și de darul făcut nouă tuturor de traducătoarea volumului – Ioana Sasu-Bolba.” Mihaela Mudure
»mai mult

Mircea Eliade. Mitul iubirii - Neagoș, Ion
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-036-2
15.00 lei

(…) avem în Mircea Eliade. Mitul iubirii una dintre cele mai bune morfologii interpretative din întreaga exegeză Mircea Eliade (…), a cărei pregnanță se verifică mai ales la nivelul analizelor de text, subtile, bine lucrate. Multe observații sunt de o acuitate remarcabilă. (Ștefan Borbély)
»mai mult

Poetalul - Ștefănescu, Dorin
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-016-4
25.00 lei

Poetalul e un fenomen de substrat; el definește epifania invizibilului în adâncul poemului. Ascuns în transparență, se manifestă sub acoperire. În situl imaginii începutul e nevăzutul, intervalul translucid sau donația inaparentului. Imprezentabilul unei lumi ce strălucește în absență. Discutată pe larg, în volumele Înțelegerea albă (2012) și Poetica imaginii (2015), cu referire la implicațiile preponderent filosofice și teologice ale inaparentului, fenomenologia poetalului este expusă acum concis într-o radiografiere sintetică a câmpului conceptual restrâns la aria fenomenului estetic.
»mai mult

<< 123 >>