Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

BELETRISTICĂ >> PARALITERARIA


Ion Aluas (1927-1994). Memoriile unui intelectual scrise de prietenii lui - ,
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-712-2
30.00 lei

Lucrarea apare la initiativa fiicelor marelui disparut, fondatorul scolii clujene de sociologie, un mit al Clujului intelectual postbelic. Este vorba de Doamnele Silvia Leahu-Aluas si Ligia Pic-Aluas, stabilite in SUA.
»mai mult

Ecolog rătăcitor prin lume - Neculce,Dragoș
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-794-8
37.00 lei

Autorul cărții este un binecunoscut ecolog român stabilit în Canada, care, de fapt, mai bine de o jumătate de an trăiește în Costa Rica. Cartea sa este o superbă relatare a unui destin de vagabond-ecolog pornit să cutreiere regiuni calde ale globului.
»mai mult

Memorial - Bunea,Ioan
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-912-6
35.00 lei

Părintele Ioan Bunea a fost un mare constructor în zid, dar mai ales în spirit. A fost un dascăl prețuit, un teolog reputat, un predicator extraordinar, un mărturisitor și apărător neînfricat al credinței. "Memorial"-ul său poate fi asemănat cu "Jurnalul fericirii", celebra carte a lui N. Steinhardt. Aceeași fervoare a credinței, pentru care a pătimit cu ani grei de temniță sub comunism, același curaj de a mărturisi iubirea față de Hristos, același zel în a milita pentru logodna dintre cult și cultură. Fără a avea nici talentul, nici ambițiile literare ale lui N. Seinhardt, Părintele Ioan Bunea rămâne un model nu doar pentru tinerii preoți, ci pentru toți tinerii care care țintesc către o viață trăită plenar, în cultul marilor valori ale spiritului.
»mai mult

Note din zile - Iosif, Marius
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-942-3
20.00 lei

Dacă despre lucrurile care ne trebuie sau par să ne trebuiască credem că știm câte ceva, chiar și atunci când ignorăm că ne dorim cu ardoare lucruri care vor ajunge să ne ruineze, despre rostul vieții înseși nu știm nimic și, ca să fim sinceri, nici nu ne interesează, trăind de pe-o zi pe alta, alergând să ne-mplinim dorințele, cum se întâmplă în această lume a lăcomiei și unde poate că nevoia bolnavă de a tot avea e semnul unui profund deficit de ființă.
»mai mult

La drum! - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-900-3
30.00 lei

Noua carte a lui Mircea Petean, în ipostază de călător de profesie, cuprinde o suită de jurnale de călătorie prin diverse colțuri ale lumii, precum: Italia, Franța, Spania, Danemarca, Slovacia, Ungaria, Moldova, Vietnam, dar și în diverse colțuri ale României.
»mai mult

Ephemeride - Moldovan, Andrei
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-606-799-038-6
20.00 lei

„Dacă lumea ar fi limpede…” În urmă cu câțiva ani, mă aflam în fața Muzeului de Artă Modernă din Paris, pe fațada căruia trona un afiș mare, pe măsura clădirii, cam acolo unde, în 1995, un alt afiș impresionant, vreme de o jumătate de an, invita la vizitarea retrospectivei Brâncuși, eveniment care a atras un număr impresionant de vizitatori din toată lumea, cozile la intrare fiind interminabile. De astă dată, era un citat din Albert Camus scris în mai multe culori și cu dimensiuni diferite ale cuvintelor: „Si le monde était claire, l’art ne serait pas” („Dacă lumea ar fi limpede, arta nu ar exista”).
»mai mult

C. Noica și lumea românească - Cogălniceanu,Maria
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-606-799-035-5
20.00 lei

Maria Cogălniceanu a trăit în preajma lui Noica, i-a studiat cărțile acestuia, i-a cunoscut îndeaproape filosofia de viață și, în plus, a cercetat cu osârdie dosarul său de securitate. Cartea aceasta este rezultatul unei perspective ultiplicate asupra vieții și operei marelui gânditor.
»mai mult

<< 1234 >>