Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

BELETRISTICĂ >> PARALITERARIA


Psihoduh (jurnal incomod) - ROTARU, Maya
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA

18.00 lei

Cartea de debut a Mayei Rotaru e un paradox: concepută ca un text non-ficțional, ca un jurnal al credinței, cu relevanță strict individuală, ea se transformă la lectură într-un roman al cunoașterii și al creșterii de sine, într-o ficțiune cu posibilitate de adevăr. (Mihaela Ursa)
»mai mult

Tăblițele de săpun de la ITȘET-IP - BURACU, Mihai
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-357-5
14.00 lei

"Un titlu de carte insolit: Tăblițele de săpun de la Itșet-Ip. Cu o dureroasă cochetărie, dl Mihai Buracu ia distanță astfel față de bolgia prin care a fost nevoit a trece între-anii 1949 și 1954, înscriind inversat numele orașului Pitești și referindu-se la „tăblițele de săpun” din numita locație atroce. Dacă tăblițele de lut ale Babilonului sunt faimoase, despre „tăblițele de săpun” de la Pitești cu care ar prezenta o aparentă similitudine a primitivității nu s-a scris nimic până azi." (Gh. Grigurcu)
»mai mult

33 jurnal de initiere spirituala - Gifu , Daniela
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-306-3
20.00 lei

"Stupefiant: în loc să debiteze, cum era de așteptat, tribulațiile unei tinere doamne aflate la apogeul succesului, jurnalul Danielei Gifu invită la reflecție și spiritualitate. Nu Moll Flanders, așadar, ci mai degrabă Sfânta Tereza din Avila; după calebdar..." (Ovidiu Pecican)
»mai mult

Capcanele si miracolele vietii - Sandhaus , Sami
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-156-9
18.00 lei

O carte zguduitoare despre experiența atroce pe care autorul a trăit-o, copil fiind, în timpul celui de-al doilea război mondial. Atunci, el și comunitatea evreiască din Cernăuți, au fost strămutați undeva în Transnistria, unde a supravițuit în mod miraculos.
»mai mult

Fărâme, așchii, cioburi dintr-o Curte a Miracolelor - Cesereanu & Co, Ruxandra
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
973-726-106-2
19.00 lei

Sunt reportaje realizate de Ruxandra Cesereanu împreună cu studenții ei de la Jurnalism, privind lumea marginalilor: copii ai străzii, cerșetori, prostituate, oameni fără adăpost
»mai mult

Scrisori din București/ Letters from Bucharest (1944/1946) - Tappe, Eric
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA

15.00 lei

Scrisorile ofițerului britanic Eric Tappe, care a făcut parte din Comisia aliată, imediat după război, oferă o insolită imagine a societății românești din epocă, a high-life-ului bucureștean, înainte de toate.
»mai mult

Panait Istrati. Documente recente - Cogălniceanu, Maria
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
973-726-105-0
27.00 lei

Maria Cogălniceanu face parte din grupul cercetărilor români grupați odinioară în jurul lui Alexandru Talex, care care continuă să rămână fideli mentorului lor, consacrându-și eforturile devăluirii de noi documente privitoare la viața lui Panait Istrati, de noi fațete ale operei acestuia. Documentele prezentate în acest volum, în mare parte inedite, au darul de a contribui la realizarea unei biografii exemplare a autorului Ciulinilor Bărăganului.
»mai mult

Octavian Goga. Corespondența primită, vol. I-II-III - Bodea, Gheorghe I.
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA

80.00 lei

Sunt trei volume masive, în care istoricul clujean Gh. I. Bodea a adunat întreaga corespondență primită de Goga, aflată la Muzeul memorial "O.Goga" de la Ciucea.
»mai mult

Mărturii dintre milenii - Baciu,Angela
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA

30.00 lei

Sunt peste 60 de interviuri cu importante personalității literare ale căror răspunsuri creionează o perspectivă extraordinară asupra principalelor teme de dezbatere ale contemporaneității.
»mai mult

Interviuri (îngrijirea ediției și prefață de Ilie Rad) - Ciopraga, Constantin
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA

15.00 lei

»mai mult

<< 1234 >>