Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

BELETRISTICĂ >> ESEURI


Despre maestru și alte întâlniri - Turcan, Nicolae
BELETRISTICĂ/ESEURI
978- 973-726-514-2
19.00 lei

Volumul de față, care adună texte diverse provocate de contexte diverse, stă sub semnul întâlnirilor formative, atât cu cărțile, cât și cu oamenii, fiind un fel de călătorie de ucenicie care începe cu seducția operelor literare și ajunge, trecând prin filosofie, până la gândul teologic.
»mai mult

Lecturi bacoviene - Milea, Ioan
BELETRISTICĂ/ESEURI
978- 973-726-508-1
15.00 lei

Aflat în rândul acestor artiști curajoși și lucizi, Bacovia, poetul stanțelor, ne lasă să intuim că destrucția sa lirică este, până la urmă, una constructivă, prevestitoare a unei armonii existențiale recucerite, a unui timp uman care să nu însemne doar azi, ieri sau mâine. Fiindcă:
»mai mult

Pornind de la Nietzsche - Borbely, Ștefan
BELETRISTICĂ/ESEURI
978- 973-726-510-4
22.00 lei

Am grupat în acest volum tematic diferite eseuri cu subiect nietzscheian, scrise de mine în ultimii ani, în siajul unor cursuri și seminarii.
»mai mult

Literatura în schimbare - Perian,Gheorghe
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-534-0
20.00 lei

Cartea unuia dintre cei mai echilibrați critici ai generației sale cuprinde articole consacrate schimbării provocate de apariția curentului postmodernist în literatura noastră. Dar iată opinia autorului:
»mai mult

Pavese, omul jignit - Mureșan, Vianu
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-584-5
20.00 lei

Un eseu inteligent, profund, incitant, pe care Vianu Mureșan, unul dintre cei mai înzestrați tineri intelectuali români ai momentului, îl dedică unuia dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX.
»mai mult

Deasupra și dedesubtul cărților. Fețe nevăzute - Grănescu, Adrian
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-612-3
30.00 lei

Iată o carte despre timpul pe care-l petrec scriitorii așternând în scris povești sau istorii, fictive sau adevărate... O carte despre pașii pe care-i face orice operă de la primele litere sau cuvinte până la asamblarea ei în file și între coperți. O carte despre moartea fizică a scriitorilor și despre ce se întâmplă după aceea cu opera lor.
»mai mult

Drumul pana la drum - Cimpan, Elena M.
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-693-4
15.00 lei

Elena m. Cimpan a debutat acum cativa ani buni la editura noastra. De atunci ea a publicat numeroase carti de poeme, proza scurta, comentarii critice, publicistica, precum si un insolit jurnal.
»mai mult

Alte cronici de familie - Opriță,Mircea
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-881-5
25.00 lei

Cartea dezvoltă un proiect început în 2008, prin publicarea volumului Cronici de familie. SF-ul românesc după anul 2000. Proiectul urmărește punerea în valoare a unei „familii de spirite” reprezentate de scriitorii români preocupați de literatura de anticipație, și care actualmente contribuie în mod substanțial la transformările moderne și postmoderne suferite de literatură în general. O secvență a cărții se dedică volumelor de intervenții critice referitoare la genul SF, iar studiul intitulat Literatura, un fenomen mai complicat decât se crede pune în relație genul cu domeniul principal al literaturii, pledând pentru „sintezele și fuziunile” posibile și în bună parte realizate deja de experiența contemporană a creației literare.
»mai mult

Secretul Crailor de Curtea Veche - Tomuș,Mircea
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-880-8
22.00 lei

Dacă, așa cum se poate bănui din chiar locul pe care ar fi să l rezervăm Crailor de Curtea Veche în devenirea romanului românesc, răspunsul autorului la întrebarea dacă este sau nu un roman această operă nu poate fi decât unul afirmativ, se sprijinim nu pe vreo percepție globală și trecătoare, urmată de o raportare la linii pe cât de generale pe atât de puțin precise ale unei presupuneri de definiție de roman, mai degrabă, decât ale unei definiții adevărate, ci pe acea conștiință, mai limpede și mai articulată, asupra identității acestui model narativ.
»mai mult

Dacă Orfeu - Bădescu, Horia
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-910-2
20.00 lei

Secolul XX s a sfârșit fără să fi reușit să și afle un sens, cu atât mai puțin Sensul, de care, de altminteri, s a lepădat cu obstinație, oferind omului nimic altceva decât suferință, disperare, singurătate. Tot ceea ce a putut el face, întru gloria raționalismului, obiectivității și materialismului, a fost să l învețe pe om a exista, nu a fi! Sfidarea pe care secolul și mileniul care au început o lansează umanității este, deci, întoarcerea la Sens. Căci dacă omul vrea să supraviețuiască, el trebuie să reînvețe să fie, adică să trăiască din perspectiva unității lumii, să trăiască întru și prin Sens, întru și prin sacru. Să locuiască lumea în chip poetic, cum spunea Hölderlin.
»mai mult

<< 1234 >>