Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

BELETRISTICĂ >> ESEURI


Made in Romania. Subculturi urbane la sfârșit de secol XX și început de secol XXI - Cesereanu & Co, Ruxandra
BELETRISTICĂ/ESEURI
973-726-105-0
19.00 lei

Este cel de-al treilea experiment (după "Fărâme, așchii, cioburi dintr-o Curte a Miracolelor" și "A doua Curte a Miracolelor") realizat de Ruxandra Cesereanu împreună cu studenții săi de la Jurnalism.
»mai mult

Mitopoetica verii (prefață de Ștefan Borbely) - Selu, Anamaria
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-353-7
10.00 lei

Este o lucrarea de literatură comparată dedicată verii și extensiilor sale mitopoetice datorată unei tinere cercetătoare clujene de mare forță teoretică și speculativă.
»mai mult

Destinul precar al idiilor literare. Despre instabilitatea valorilor în poetica lui Mihail Dragomire - Tudurachi, Adrian
BELETRISTICĂ/ESEURI
973-726-105-0
12.00 lei

Cartea își propune să redea întemeierea poeticii dragomiresciene sub impresia a trei factori de constrângere: a unei autorități – Titu Maiorescu, a unui context – polemica socialiștilor cu junimiștii și a unui limbaj bine structurat – psihologia. Ierarhiile lui Mihail Dragomirescu, văzute în devenirea lor, își dezvăluie astfel eterogenitatea. E vorba de vulnerabilitatea opțiunilor estetice – „pradă” schimbării și contrazicerii – ale unui critic reputat pentru dogmatismul său.
»mai mult

Adrian Mureșan, Hristos nu trage cu ochiul. N. Steinhardt și Generația ’27 (prefață de Gh. Per - Mureșan,Adrian
BELETRISTICĂ/ESEURI
973-726-202-6; 978-973-726-202-8
14.00 lei

Iată o carte despre N.Steinhardt perceput în multiplele sale ipostaze: diarist, critic literar, polemist, apologet al credinței creștine, dar și om între oameni, în acest sens, paginile dedicate relațiilor cu celebrii săi prieteni Noica, Eliade, Cioran, Paleologu fiind revelatoare. Minuțios analitic, atent la detalii surprinzătoare, preferând demonstrația condusă cu eleganță retorismului fad sau jargonului științific arid, stilul cărții este acel al simplității eficace. El știe că în literatură nu se trișează fără a fi pedepsit, ca și în viață, de altfel. Complicitățile nu-și au rostul căci, nu-i așa?
»mai mult

Dezlegarea la cărți - Perian, Gheorghe
BELETRISTICĂ/ESEURI
973-726-003-104-2
15.00 lei

Eseuri critice despre câțiva dintre cei aiimportanți autori români moderni, tradiționaliști și postmoderni.
»mai mult

O plimbare de dimineață pe strada Servandoni - Poenar, Horea
BELETRISTICĂ/ESEURI
973-726-048-1
14.00 lei

Subintitulată „o teorie a atitudinii critice”, cartea lui Horea Poenar a apărut deoarece – zice autorul ei: „A sosit momentul unei critici îmbrăcate în alte haine. Nu al unei rigurozități mai mari, nici al unei întoarceri la un impresionism păgubos. Mai degrabă la o conștiință de sine a criticii care s-o justifice și s-o legitimeze pentru început, urmând ca abia apoi să clădească imperii de carton și ierarhii de ciocolată. E sensul acestei cărți, nevoite să caute amănuntul esențial care dă sens criticii, porțiunea aceea din adâncuri care dă culoare și siguranță. Nicidecum principii sau criterii. Această carte va fi asemenea unei plimbări pe Rue Servandoni, o stradă pe care a locuit atât Aramis (deși Eco dovedește că nu putea s-o facă), cât și Barthes, o stradă pe care m-am plimbat de nenumărate ori deși Parisul n-a cunoscut apăsarea pantofilor mei.” Un text inteligent, subtil, îndrăzneț; demonstrația, impecabil condusă, apelează deseori la citat, poezie și la confesiune, ceea ce sporește farmecul lecturii.
»mai mult

Filosofii paralele - Petreu, Marta
BELETRISTICĂ/ESEURI
973-726-069-4
20.00 lei

Studii despre filosofia lui Blaga, Cioran, Balotă, despre "dimensiunea transilvană a existenței", despre "dimensiunea românească a existenței", despre Nae Ionescu plagiatorul, ori depre drumul "de la slănină la filosofie".
»mai mult

Eseuri creole - Adamek, Diana
BELETRISTICĂ/ESEURI
973-726-082-1
12.00 lei

»mai mult

Pata-tata șah - Adamek, Diana
BELETRISTICĂ/ESEURI
973-7907-76-0
12.00 lei

Lucrarea inspectează geografii interioare dintre cele mai diverse. E liberă, dezinvoltă, pătimașă. Are mai întâi meritul de muta granițele comentariului critic în teritorii mai puțin încercate, la confluențe periculoase, dar fecunde, și mai apoi pe acela de a lăsa fantasmele să-și împlinească veacul de singurătate. Pntru că singurătatea devine aici singularitate.
»mai mult

Gânduri despre poezie - Spiridon, Cassian Maria
BELETRISTICĂ/ESEURI
978- 973-726-486-2
30.00 lei

Cartea adună pagini publicate inițial în revista "Poezia" de-a lungul celor 50 de anotimpuri pe care le-a străbătut, număr după număr, de la fondare până în decembrie 2009.
»mai mult

<< 1234 >>