Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

BELETRISTICĂ >> LAKONIA


Oglinda gândului (Prefață de Mircea Petean) - Mureșan, Monica
BELETRISTICĂ/LAKONIA

15.00 lei

Oglinda gândurilor, recenta carte a Monicăi Mureșan, nu este deloc comodă pentru cititorul leneș. Asta din mai multe pricini. Prima, și cea mai evidentă, este aceea că problematizează însuși actul scrierii. (...)
»mai mult

Experimentul, ed. a doua - Mureșeanu, Dafin
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-051-5
25.00 lei

Prozele scurte ale lui Dafin Mureșeanu ne poartă printr-o mulțime aiuritoare de decoruri, de la austera curte de mănăstire, la agitata curte de spital de nebuni, de la rariștea satului de munte la înghesuiala orașului, de la odaia de lucru a scriitorului la cabinetul medicului, de la structuri sociale arhaice la cele utopice etc. Nu mai puțin fascinantă e galeria sa de personaje. Iar diversitatea întâmplărilor narate e concurată doar de gradul lor de spectaculozitate. Să adăugăm la toate acestea apetitul său pentru problematizarea actului scrierii, atât în ceea ce privește tainele meseriei, respectiv secretele propriului laborator de creație, cât și în legătură cu relația scriitor-cititor pur și simplu sau lector ceva mai avizat. Prin urmare, avem de a face cu un prozator lucid, un virtuoz perfect conștient de ceea ce se întâmplă cu sine și cu narațiunea sa, care manevrează cu dexteritate ironia și autoironia, umorul (uneori de-a dreptul abisal, „metafizic”), simțul critic, spiritul vizionar. Lectura prozelor lui Dafin Mureșeanu e un festin de zile mari! (Mircea Petean)
»mai mult

Bazarul cu amintiri (prefață de Mircea Petean) - Șerban, Viorel
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-096-6
20.00 lei

Caracter dârz și tenace, Viorel Șerban e un scriitor care s-a exersat, în mai multe genuri literare: poezie, proză scurtă, roman și, aș adăuga, cu voia lui și a domniilor voastre... critică literară.
»mai mult

Adevărate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat (prezentări de Vasile Popovici și Radu F. - Dumitrescu-Nentwig, Elena
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-071-3
25.00 lei

Elena Dumitrescu-Nentwig vine spre literatură după o carieră strălucitoare de soprană pe scenele internaționale. Te-ai aștepta poate ca această tardivă intrare pe teritoriul literaturii să aibă ceva din șovăiala debutantului și din stângăciile intrusului. Nici vorbă însă!
»mai mult

Jurnalul lui Sake - Oncescu,Florin
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-115-4
25.00 lei

Florin Oncescu. Născut la Constanța în 1960, cu liceul făcut la Craiova (Nicolae Bălcescu, 1979), absolvent al Politehnicii din București (Aeronave, 1985), stabilit din 1995 în Canada, la Montréal, cu extinse perioade petrecute în Statele Unite, unde se află și în prezent. Are publicate patru volume de proză scurtă: Dispoziție depresivă (Ramuri, Craiova, 1994), La umbra unui enciclopedist (Omniscop, Craiova, 1998), Întoarcerea (Ramuri, Craiova, 2003), Ilustrate din America (Limes, Cluj-Napoca, 2007). Este prezent în antologiile colective Chef cu femei urâte (Allfa, 1997), Repetiție fără orchestră (Limes, 2004), Farse, lacrimi și o găleată de sânge (Limes, 2008), Migrating Memories: Central Europe in Canada, Vol. 1, CEACS/AECEC, Brno, 2010. Este colaborator permanent al revistei Pagini românești, de la Montréal. Membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2004, este întristat s-o vadă, de ani buni, în stare de asediu.
»mai mult

Scuzați că ne-am cunoscut - Hurubă,Dumitru
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-035-5
25.00 lei

Iată o antologie care curpinde cele mai bune texte ale autorului, selectate de el însuși, un maestru respectat al prozei umoristice contemporane!
»mai mult

<< 1234 >>