Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

BELETRISTICĂ >> METAMORFOZE


Jurnal cu tine, o lighioană și restul lumii - Negoescu, Ioana
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE
978-973-726-549-4
15.00 lei

"Nonșalanța de a da drumul epicii să zburde pe câmpiile poeziei nu diminuează, în versurile Ioanei Negoescu, lirismul și sensibilitatea, ci, dimpotrivă, le împrumută o tensiune vibrantă, aproape periculoasă, un sunet ascuțit, alarmant.
»mai mult

Discurs de trecere - Todeasă, Virgil
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE
978-973-726-580-7
15.00 lei

"Virgil Todeasă pare a fi un cavaler rătăcitor ars de dorul poeziei. Discursul său de trecere e bineînțeles unul eliberator. Al energiilor cuvântului, desigur. Al vieții înghesuite în țarcuri, exilate în cotloane și unghere. Al fanteziei dezlănțuite într-un dans furibund - trecere, petrecere pe pe trecere... Rarefiat, sincopat, eliptic, parcimonios, discursul acesta primește adeseori conotații thanatice, dar și atunci o anume detașare, propensiunea pentru ludic, sau numai bravada îl salvează de la căderea într-un sumbru lamento, reușind să-l păstreze în zona idealității pure. Închinător la steaua Cuvântului, Virgil Todeasă e dispus să înfrunte surâzând puterile lumii acesteia cu totul lipsite de har, ba chiar să provoace tăria!" (Mircea Petean)
»mai mult

Karumi - Lutai, Vasile
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE
978-973-726-683-5
15.00 lei

Parintele Vasile Lutai este tot mai devotat haiku-ului si esteticii sale.
»mai mult

Fluturele stacojiu (prezentare de Mircea Petean) - Hangea,Cornelia
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE
978-973-726-741-2
10.00 lei

Exista intalniri si intalniri. Cea cu Cornelia Hangea, profesoara de literatura romana la Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca, fostul Liceu Energetic ale carui cursuri le-am inceput acum cata vreme, Doamne?! - si le-am abandonat dupa numai doi ani, de-a dreptul providentiala, a avut darul de a-mi rascoli memoria in asemenea hal incat m-am trezit invadat subit de toata febrila confuzie a adolescentei.
»mai mult

Distopia. Câteva exerciții de înnebunit frumos - Condrat,Mihaela Claudia
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE
978-973-726-844-0
12.00 lei

Mihaela claudia Condrat trăiește în Germania, la Tubingen, unde s-a dedicat scrisului și traducerii și coordonează seri artistice și de poezie. Este doctor în filologie. Aceasta este cartea sa de debut. Iată cum și-o prezintă ea însăși:
»mai mult

Nu Eu - Nistor,
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE

15.00 lei

Nistor propune o poezie cosmică. Omul, în viziunea sa, este prins într-o rețea cosmică infinită: Toți/ suntem/ simple noduri de/ lumină, scrie el într-un loc. E liber să se miște oriunde și să se bucure de sublimele înfățisări ale lumii. E liber să scrie despre toate acestea. Nu întâmplător metafora centrală a acestei poezii este peștele, invocat adeseori într-o mare diversitate de ipostaze. Sensul ei trimite înspre o existență naturală, ferită de orice fel de constrângeri. Ca ființă socială însă, omul e prins într-o rețea diabolică, care îi amenință grav condiția și habitatul. Proiecție a unui umanism generos, poezia lui Nistor este și manifest ecologist, și strigăt antiglobalist, și discurs împotriva ideologiilor și religiilor intens manipulatoare. Cuvintele sunt invocate pentru a apăra, cu fragilitatea lor, un alt fel de fragilitate. Fiind atât de expusă, poezia riscă să fie grav rănită, dacă nu chiar să dispară...(Mircea Petean)
»mai mult

Înger sălbatic (Prefață de Mircea Petean) - Ioniță, Corina Claudia
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE
978-973-726-926-3
20.00 lei

(...) după o viață de luptă cu suferința și necazurile de tot felul, cauzate de o boală incurabilă, îndemnul Corinei Claudia Ioniță este acesta: „Dragă cititorule, ia aminte, viața este o luptă! Sunt bătălii câștigate, dar și bătălii pierdute. Să știi că o importanță mare are înțelepciunea, iar dacă ai sănătate, ai de toate! Cel mai de preț lucru este dragostea, mai cu seamă dragostea în Dumnezeu. Nu îți pierde credința și speranțele! «Acum dar rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea»” (1 Corinteni 13:13). Îți doresc pace sufletească și lumină!” Invocarea ființelor angelice din poemele cu îngeri are de asemenea conotații paulinice.
»mai mult

O insulă în nord (Prefață de Lucian Gruia) - Trică, Ioana
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE
978-973-726-932-4
15.00 lei

Ioana Trică scrie o poezie aparte, stilul ei realizează o plutire autentică pe deasupra cotidianului anost și o detașare inteligentă, grațioasă, ceremonioasă, în aerul curat al ideilor.
»mai mult

Vânt rebel - Crișan, Ovidiu
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE
978-973-726-832-7
10.00 lei

Iată un debut târziu, dar plin de calități, al unui autor care incearcă să-și recupereze adolescența cu toată fronda, cu toate neliniștile și promisiunile sale, dar mai ales cu aerul ei de inocență vinovată cu tot. (Mircea Petean)
»mai mult

Vânzătorul de vise (prezentare de Mircea Petean) - Crișan,Ovidiu
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE
978-973-726-953-9
10.00 lei

Profilul de scriitor al lui Ovidiu Crisan se conturează cu tot mai mare pregnanță.
»mai mult

<< 123 >>