Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

BELETRISTICĂ >> MAGISTER


Fulguratii, V - Milea,Ioan
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-079-9
10.00 lei

Este al cincilea volum din Seria de poeme în stil haiku a lui Ioan Milea, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai acestui curent din literatura română actuală.
»mai mult

Despre Brâncuși, ediția a doua revăzută și adăugită - Milea,Ioan
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-093-5
10.00 lei

Așa cum notam în post-scriptum-ul la ediția întâi, majoritatea poemelor din această carte au fost scrise în lunile ianuarie-aprilie ale anului 2003. Cu două excepții, celelalte, care li se adaugă acum, au fost scrise și ele unul după altul în zilele de 26-28 februarie 2017.
»mai mult

Joi spre miercuri (prezentări de Mircea Petean și Al. Cistelecan) - Șișu, Dorina
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-101-7
15.00 lei

E destulă exasperare în tăietura de șiș a versurilor Dorinei Șișu (numele ei pare a fi predestinat!) și o sfântă furie; e multă lehamite, oboseală și durere mută, oricât ar încerca ea să le ascundă, să le îngroape într-un nor de cuvinte, ele tot răzbat prin interstițiile poemelor sale, cu puternice accente sociale, care adună fragmente de dialog cu o ființă apropiată, la fel de marginală ca ea, mânată de aceeași dorință perversă de viață ca ea, într-o lume masificată, înstrăinată, încenușată, în care și-au strămutat iluziile amândoi; în imaginea pescarului care așteaptă absent pe țărmul oceanului se adună perfect, ca într-un nod, întreaga rețea de sensuri și obsesii a acestei cărți de versuri teribil de neliniștitoare… Sublim este faptul că poeta își asumă umanitatea, așa ulcerată cum e ea, cu o tărie de caracter înscrisă în gena supraviețuirii naivilor dintotdeauna, dar și cu certitudinea că mari modificări nu se vor produce curând... (Mircea Petean)
»mai mult

Însoțirea. Poeme adâncate (prezentare de Mircea Petean) - Cerna,Dumitru
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-039-3
15.00 lei

Iată o carte cu totul aparte, în care Poetul pare că se joacă tocmai pentru a se familiariza cu ceva înfricoșător precum Moartea;
»mai mult

Insula cuvintelor de acasă (pref. de Mircea Petean) - Ioniță, Daniel
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-094-2
20.00 lei

Cum se face, nu știu, dar de o bună bucată de vreme sunt căutat – ca editor, desigur – de o mulțime de autori români din diaspora. Limes-ul a devenit astfel un liman pentru scriitori români din Statele Unite, Canada, Germania, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Israel, Australia, Oman etc. Am pomenit de Australia și gândul m-a dus la excelenta prozatoare Anamaria Beligan care și-a reeditat la noi trei cărți ale sale, romanele "Windermere sau Dragoste la a doua vedere" și "Scrisori către Monalisa", dar și volumul de nuvele și povestiri "Încă un minut cu Monica Vitti". Ei bine, de acolo vine și Daniel Ioniță. L-am descoperit în această primăvară grație cărților sale, pe care a avut grijă să mi le trimită printr-un prieten clujean: volumul de poeme bilingv "Agățat între stele/ Hanging between the stars" și masiva antologie de poezie română "Testament. Anthology of Romanian Verse", tradusă în engleză de domnia sa împreună cu Eva Foster, Daniel Reynaud și Rochelle Bews, aflată la a treia ediție. Cititorului i se oferă șansa de a urca dinspre social înspre existențial (cu dominanta sa – iubirea) și spiritual, căci cartea este structurată astfel: "Cuvinte contradictorii", "Cuvinte de dragoste" și "La început era Cuvântul".
»mai mult

Aproape negru - Oprea,Niculina
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-102-4
15.00 lei

Niculina Oprea aparține, cu siguranță, unui expresionism permanent, resurgent, de cea mai bună calitate. Ea are afinități cu limpiditatea stilistică și cu expresivitatea amfisemică a liricii lui Paul Celan, în descendența căruia se poate înscrie. Paul ARETZU
»mai mult

Viețile noastre și viețile altora - Oprea,Niculina
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-103-1
15.00 lei

Autoarea ne-a obișnuit cu o seriozitate implacabilă, cu o acuitate a trăirilor spusă firesc, nesofisticat. Această simplitate se regăsește și acum, transmițând fiorii unei tensiuni mocnite, cu presentimente ale plecării inevitabile, declarate fără disperare, fără efecte teatrale. Liviu GRĂSOIU Chiar dacă ochiului poetic deziluzionat, al vârstei definitiv lucide, realitatea i se arată destăinuită și fără „ținută de gală”, poemul nu se poate dezbăra de travaliul inventării de noi bucurii, harnic fiind doar în acest rafinament al iluzionării de alt tip. Poemul ca „exercițiu de supraviețuire” în spirit se opune timpului „mineralizat”, într-o rostire sapiențială a cărei paginare are ceva oracular, dar și o directețe generică destul de transparentă pentru a lăsa citirii „inima caldă” a trăirii imediate. Ioan MOLDOVAN
»mai mult

În așteptarea vântului - Koz,Mustafa
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-104-8
15.00 lei

Mustafa KÖZ s-a născut la 7 ianuarie 1959 în provincia Nigde, aflată în Anatolia centrală, Turcia, ulterior s-a stabilit la Istanbul. După absolvirea Institutului de Învățământ Superior Ataturk, specializare Limba turcă, poetul a urmat studii de economie, drept și jurnalism. În perioada 1996 - 2002 a făcut parte din boardurile mai multor reviste de specialitate precum Mavi Yaka, Edebiyatta Seçki și Atika. A fondat revista literară „Șiir Okuˮ. Jurnale dintre cele mai importante din Turcia, Cumhuriyet, Evrensel, Ülkede Gündem, i-au publicat articolele cu privire la viața politică a momentului. Poeme din creația sa au fost traduse și publicate în mai multe limbi, franceză, engleză, spaniolă, română, germană, macedoneană, georgiană, kurdă, chineză și catalană. Din 2011, Mustafa Köz este președintele Sindicatului Scriitorilor din Turcia (TYS). Din opera poetică: Visul lunii (1990), Imagini în apă (1991), Coșul cu crabi (1992), Nu stingeți luminile copiilor (1992), Luni înainte de marți (1995), Eternitatea pietrei (1998), Vraja focului (2003), Rană deschisă (2004),Clopotul somnului (2005), Inscripții (2009), Poeme țigănești (2011), Ropot de ploaie (2011), Moara de stele (2014), Percepția de nod (2015), Vânt năprasnic(2015).
»mai mult

<< 123456789 >>