Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

BELETRISTICĂ >> MAGISTER


Catedrala din auz. Poeme ligure - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-651-4
20.00 lei

Cea mai recenta carte a lui MIRCEA PETEAN este o apologie a rostirii.
»mai mult

Catedrala din auz. Poeme ligure, ediția a doua - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-884-6
20.00 lei

Această a doua ediție a Catedralei din auz se justifică pri faptul că ea a fost distinsă acum, în preajma Crăciunlui din anul Domnului 2014, cu Premiul "Mihai Eminescu" al Academiei Române. Iată și câteva spicuiri din numeroasele cronici de care cartea s-a bucurat la apariție: "Prin textele sale Petean își acordă șansa rară a unei metanoia lăuntrice, lucru rar la poeții timpului nostru, preocupați îndeobște de epatarea cu orice preț, de valențele
»mai mult

Nous - Stoiciu,Liviu Ioan
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-911-9
15.00 lei

Noua carte a lui Liviu Ioan Stoiciu, unul dintre scriitorii de reprezentativi ai României de azi, este marcată de sentimentul morții.
»mai mult

Iluizia - Mateiciuc,Doru Mihai
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-944-7
15.00 lei

Un poem ce poate fi legat de toată gândirea volumului de față este iluizia. Sunt aici asocieri de mare profunzime între imagini atât de contrastante, neașteptate în alăturarea lor, încât efectul este în favoarea adevăratei poezii: mareea și dansul, șopârle subțiri ca fumul de țigară, pădure cu ferestre de fier forjat, mareea care înghite toate femeile și le adună în sărutul tău (și aici, eludăm citarea în sine), toate într-un poem ce începe cu o strofă ce îți taie respirația lecturii: “pe peretele de un verde turcoaz/ trei pești din bucăți de icoană/ înoată încet abia respirând/ se opresc când pendulul începe mareea”.
»mai mult

Serile cu poezie și prieteni - Opriță, Mircea
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-974-4
25.00 lei

"Florilegiul liric din prezenta antologie este un tribut adus deopotrivă Poeziei și Prieteniei. Firește, poeții merituoși, demni de respect și de emoționată lectură, sunt mai mulți decât cei selectați de mine; însă criteriul celălalt pe care l-am ales, chiar dacă ține doar de impalpabilele, dar fermele aranjamente morale ale unui mecanism subiectiv, m-a constrâns să-mi fac opțiunile și în funcție de el.
»mai mult

Noua parodie noua - Perța, Lucian
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-980-5
20.00 lei

Lucian Perța este un maestru inegalabil al parodiei. Dacă parodia nu ar fi existat, cu siguranță ar fi inventat-o el ca să se poată exprima. Înzestrat cu un talent inepuizabil de a imita creația altora, cu un ascuțit spirit critic și, nu în ultimul rînd, cu o temeinică cultură poetică, Lucian Perța pare pregătit, în orice moment, să dea cu vervă și umor replica parodică unei poezii ce abia s-a ivit de sub pana unui poet.
»mai mult

- ,
BELETRISTICĂ/MAGISTER

0.00 lei

»mai mult

Însoțirea. Poeme adâncate (prezentare de Mircea Petean) - Cerna, Dumitru
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-039-3
15.00 lei

Iată o carte cu totul aparte, în care Poetul pare că se joacă tocmai pentru a se familiariza cu ceva înfricoșător precum Moartea;
»mai mult

Tiparul dinăuntru (prezentări de Ion Pop și Mircea Petean) - Sandu, Ioana
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-015-7
10.00 lei

Poemele Ioanei Sandu sunt false narațiuni, fragmente ale unui exercițiu spiritual care are menirea de a elibera sinele din vântul lăuntric și a face loc bucuriei. Aproape toate vorbesc despre o retragere, o indepărtare, o fugă de urgia generatoare de spaime, dezechilibre și tulburări învâltorate. Și peste tot sunt risipite semne și simboluri creștine care sunt tot atâtea jaloane ale unui urcuș spiritual către poienile cerului. E cât se poate de limpede că s-au produs modificări în sensul renunțării la balastul care împovărează ființa și acceptării ideii de a porni pe Cale, inițiind curățenia de început. Duhul ortodoxiei care gîndește cu inima însuflețește versurile acestea în care detaliile naturiste traduc impecabil o seninătate a spiritului în stare să risipească cu desăvârșire învolburările dinlăuntru: astfel nu cazi în umilință// te alegi în smerenie. (Mircea Petean)
»mai mult

Ferma de fluturi - Marian, Rodica
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-054-6
15.00 lei

Eminescolog reputat și „grămătic”, cum autoironic se definește, cu rezultate excepționale în domeniul semanticii, Rodica Marian e departe de a-și fi dorit să facă o carieră poetică, ba, mai degrabă, pare a se fi neglijat cu bună știință, lăsând timpul să lucreze și așteptând răbdurie ca Poeta să-și împlinească menirea.
»mai mult

<< 123456789 >>