Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul

BELETRISTICĂ >> Seria VALERIU ANANIA


Opera literară, vol. II: Amintirile peregrinului apter. Nuvele și povestiri - Anania,Valeriu
BELETRISTICĂ/Seria VALERIU ANANIA
ISBN 973-726-026-0
35.00 lei

“Un veritabil ceremonial al povestirii este adus la viață de lectura frazelor mătăsoase cu subtile intarsii de retorică omiletică și de șlefuită oralitate folclorică. Numai că vocea naratorială, diseminată la modul preponderent evocator în felurite glasuri, circumscrie dramatica temă a identității pierdute și mereu căutate într-un continuu temporal, dar cu un capăt fixat în epoca de glorie culturală a Brâncovenilor."
»mai mult

Opera literară, vol. III: Rotonda plopilor aprinși. Memorialistică literară - Anania,Valeriu
BELETRISTICĂ/Seria VALERIU ANANIA
ISBN 973-726-090-2
25.00 lei

Personalitate harismatică a vieții noastre publice, Î.P.S. Bartolomeu Valeriu Anania, nu este numai un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române de mare anvergură spirituală și un curajos luptător pentru credință, ci și un literat care a dăruit literaturii române o operă literară de cea mai mare însemnătate.
»mai mult

Opera literară, vol. IV: Poezia - Anania,Valeriu
BELETRISTICĂ/Seria VALERIU ANANIA

35.00 lei

Al patrulea volum din serie cuprinde întreaga creație lirică a autorului, respectiv poemele cuprinse în volumele publicate anterior (Geneze, Istorii agripine, Anamneze, File de acatist, Imn Eminescului), dar și un însemnat grupaj de inedite, precum și traduceri ale unor faimoase texte poetice de inspirație creștină, ortodoxă.
»mai mult

Opera literară, vol. V-VI-VII: Teatru, vol. I-II-III - Anania,Valeriu
BELETRISTICĂ/Seria VALERIU ANANIA

75.00 lei

Cele trei masive volume cuprind întreaga dramaturgie a autorului, respectiv piesele: Miorița, Meșterul Manole, Steaua zimbrului, Du-te vreme, vino vreme !, Greul pământului, Hoțul de mărgăritare și Păhărelul cu nectar).
»mai mult

Opera literară, vol. VIII-IX. Publicistica, VOL. 1-2 - Anania, Valeriu
BELETRISTICĂ/Seria VALERIU ANANIA
978-973-726-385-8; 978-973-726-386-5; 978-973-726
50.00 lei

Cele două masive volume (peste 800 de pagini) însumează toată publicistica autorului, publicată în cei peste 60 de ani de viață literară activă. Principalele secțiuni vizează anii debutului, articolele de atitudine pe teme teologice și bisericești, studii de teologie culturală și istorico-literare, interviuri, pagini polemice, pagini de jurnal etc. Prefața este semnată de Ovidiu Pecican, cronologia e datorată lui Ștefan Iloaie, iar referințele critice sunt realizate de Nicoleta Pălimaru.
»mai mult

<< 1 >>