Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

O mie de ani în o sută una enigme - Ruba, Radu Rergiu Ruba,Nicoleta
LITERATURĂ PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI/Seria ȘCOLARĂ
978-973-726-969-0
25.00 lei

Oriunde se hotărăște să apară, enigma îl pune pe om pe gânduri. Deoarece, oricare i ar fi încarnarea, dincolo de aparența ei, începe labirintul necunoscutului, e probabil să se ivească puteri ascunse, energii neînchipuite, ființe și lumini din alte lumi. Dar nu e nevoie să se meargă atât de departe și atât de sus: viața cotidiană oferă nenumărate prilejuri de inventare a unor personaje de roman sau de film superînzestrate, care înfruntă haosul, îl ordonează pe alocuri și elucidează unghere întunecate ale relațiilor omenești, fie că sunt detectivi, fie că sunt Feți Frumoși.
»mai mult

Rămurosul. Povestea unui copăcel care avea o mare dorință de a descoperi lumea, ediția a d - Mollo, Gaetano
LITERATURĂ PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI/Colecția GAVROCHE
978-973-726-856-3
15.00 lei

Carte de o strălucitoare inteligență, care poate sta liniștit alături de alte mari capodopere ale literaturii moderne pentru copii si tineri, precum PETER PEN ÎN GRĂDINA KENSINGTON, povestirile lui Oscar Wilde sau MICUL PRINȚ.
»mai mult

Essay on Man. Essay on Criticism & other Verses/ Eseu despre om. eseu despre critică și alte v - Pope, Alexander
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-948-5
30.00 lei

„Volumul de traduceri din opera lui Alexander Pope este, cu siguranță, un moment deosebit în istoria receptării literaturii britanice în România. Nu ne rămâne decât să sperăm că acest gest de iubire a poeziei și a celor două limbi va fi un exemplu și un îndemn și pentru alți angliști care nu se vor lăsa ademeniți de alte ocupații mai bine privite și vor continua nobila tradiție a meșteșugului traducerii de poezie. Până atunci să ne bucurăm de versurile și harul lui Alexander Pope și de darul făcut nouă tuturor de traducătoarea volumului – Ioana Sasu-Bolba.” Mihaela Mudure
»mai mult

Sacrul. Despre numinos (trad. de Ioan Milea și Silvia Irimiea) - Otto,Rudolf
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-925-6
40.00 lei

Iată două lucrări fundamentale de psihologia și istoria religiei adunate între coperțile aceluiași tom. Este, cu adevărat, un EVENIMENT EDITORIAL excepțional!
»mai mult

Catedrala din auz. Poeme ligure, ediția a doua - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-884-6
20.00 lei

Această a doua ediție a Catedralei din auz se justifică pri faptul că ea a fost distinsă acum, în preajma Crăciunlui din anul Domnului 2014, cu Premiul "Mihai Eminescu" al Academiei Române. Iată și câteva spicuiri din numeroasele cronici de care cartea s-a bucurat la apariție: "Prin textele sale Petean își acordă șansa rară a unei metanoia lăuntrice, lucru rar la poeții timpului nostru, preocupați îndeobște de epatarea cu orice preț, de valențele
»mai mult

Nicanor, ultimul om - Mircea,Petean
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-973-726-851-8
25.00 lei

Făcând curat în garsoniera unde Nicanor și a dus traiul la bătrânețe, menajera sa a dat peste niște terfeloage pe care scria Caiet sinucigaș 1, 2, 3 ș.a.m.d. Bineînțeles că, negăsindu le nici un rost, nu a făcut totuși prostia de a le arunca la gunoi, ci le a predat unuia dintre prietenii săi de cafenea. Omul de hîrtie cu coperți de carton a socotit că textele de acolo, sau măcar o parte dintre ele, merită a fi cunoscute de toată lumea. Așa s a născut cartea aceasta. Este un mic omagiu postum adus ultimului om care știa citi urmele rostirii pe albul tăcerii.
»mai mult

because you love/ fiindcă iubești; din Poemele Anei; from the Poems of Ana (trad. din și î - ,Maria Bennett; Mircea Petean
BELETRISTICĂ/ARCA
978-973-726-867-9
15.00 lei

Superbe poeme de dragoste din opera unei poete new-yorkeze și a unui poet clujean
»mai mult

Lovituri de nisip si alte poeme/ Coups de sable et autres poemes - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/BIBLIOTECA ROMÂNEASCĂ
978-973-726-735-1
20.00 lei

E limpede, Mircea Petean a ajuns la varsta antologiilor... Au aparut si apar, noi si noi culegeri de poeme de-ale sale in engleza (Sand strikes), maghiara (Anna-versek), albaneza (Zilee e ringjalles), germana, italiana, ceha, slovaca.
»mai mult

Munti si zile - Petean, Mircea
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-661-3
39.00 lei

"Socot acum, la cei 60 de ani ai mei, impliniti, ca vremea e destul de coapta pentru a aduna intre doua coperti poemele mele cu tenta sociala.
»mai mult

Catedrala din auz - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-651-4
15.00 lei

Fără îndoială unul dintre liderii Generației 80, Mircea Petean revine în forță, după poemele japoneze din Linsite redusă la tăcere, de anul trecut, cu aceste poeme ligure scrise la Genova, în 2009, în așteptarea și după nașterea Dariei, nepoata sa.
»mai mult

<< 12345 >>

Website counter