Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

Zen. Din zicerile și versurile maeștrilor (trad. de Marius Iosif) - ,
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-988-2
15.00 lei

Iată o culegere substanțială de texte reprezentative pentru budismul zen. Ceea ce Zen-ul ne învață este că revelația religioasă e un conținut viu care nu poate fi stocat în recipientele unui formalism religios decât cu riscul alterării sale.
»mai mult

La drum! - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-900-3
30.00 lei

Noua carte a lui Mircea Petean, în ipostază de călător de profesie, cuprinde o suită de jurnale de călătorie prin diverse colțuri ale lumii, precum: Italia, Franța, Spania, Danemarca, Slovacia, Ungaria, Moldova, Vietnam, dar și în diverse colțuri ale României.
»mai mult

Essay on Man. Essay on Criticism & other Verses/ Eseu despre om. eseu despre critică și alte v - Pope, Alexander
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-948-5
30.00 lei

„Volumul de traduceri din opera lui Alexander Pope este, cu siguranță, un moment deosebit în istoria receptării literaturii britanice în România. Nu ne rămâne decât să sperăm că acest gest de iubire a poeziei și a celor două limbi va fi un exemplu și un îndemn și pentru alți angliști care nu se vor lăsa ademeniți de alte ocupații mai bine privite și vor continua nobila tradiție a meșteșugului traducerii de poezie. Până atunci să ne bucurăm de versurile și harul lui Alexander Pope și de darul făcut nouă tuturor de traducătoarea volumului – Ioana Sasu-Bolba.” Mihaela Mudure
»mai mult

Sacrul. Despre numinos (trad. de Ioan Milea și Silvia Irimiea) - Otto,Rudolf
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-925-6
40.00 lei

Iată două lucrări fundamentale de psihologia și istoria religiei adunate între coperțile aceluiași tom. Este, cu adevărat, un EVENIMENT EDITORIAL excepțional!
»mai mult

Catedrala din auz. Poeme ligure, ediția a doua - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-884-6
20.00 lei

Această a doua ediție a Catedralei din auz se justifică pri faptul că ea a fost distinsă acum, în preajma Crăciunlui din anul Domnului 2014, cu Premiul "Mihai Eminescu" al Academiei Române. Iată și câteva spicuiri din numeroasele cronici de care cartea s-a bucurat la apariție: "Prin textele sale Petean își acordă șansa rară a unei metanoia lăuntrice, lucru rar la poeții timpului nostru, preocupați îndeobște de epatarea cu orice preț, de valențele
»mai mult

Nicanor, ultimul om - Mircea,Petean
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-973-726-851-8
25.00 lei

Făcând curat în garsoniera unde Nicanor și a dus traiul la bătrânețe, menajera sa a dat peste niște terfeloage pe care scria Caiet sinucigaș 1, 2, 3 ș.a.m.d. Bineînțeles că, negăsindu le nici un rost, nu a făcut totuși prostia de a le arunca la gunoi, ci le a predat unuia dintre prietenii săi de cafenea. Omul de hîrtie cu coperți de carton a socotit că textele de acolo, sau măcar o parte dintre ele, merită a fi cunoscute de toată lumea. Așa s a născut cartea aceasta. Este un mic omagiu postum adus ultimului om care știa citi urmele rostirii pe albul tăcerii.
»mai mult

because you love/ fiindcă iubești; din Poemele Anei; from the Poems of Ana (trad. din și î - ,Maria Bennett; Mircea Petean
BELETRISTICĂ/ARCA
978-973-726-867-9
15.00 lei

Superbe poeme de dragoste din opera unei poete new-yorkeze și a unui poet clujean
»mai mult

Lovituri de nisip si alte poeme/ Coups de sable et autres poemes - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/BIBLIOTECA ROMÂNEASCĂ
978-973-726-735-1
20.00 lei

E limpede, Mircea Petean a ajuns la varsta antologiilor... Au aparut si apar, noi si noi culegeri de poeme de-ale sale in engleza (Sand strikes), maghiara (Anna-versek), albaneza (Zilee e ringjalles), germana, italiana, ceha, slovaca.
»mai mult

Munti si zile - Petean, Mircea
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-973-726-661-3
39.00 lei

"Socot acum, la cei 60 de ani ai mei, impliniti, ca vremea e destul de coapta pentru a aduna intre doua coperti poemele mele cu tenta sociala.
»mai mult

Ocolul lumii în 50 de jocuri creative, ediția a treia (prezentări de George Pruteanu, Alex 5 - Petean, Ana & Mircea
LITERATURĂ PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI/Seria ȘCOLARĂ
973-726-041-4
22.00 lei

Este primul manual românesc de scriere creativă. Criticul Alex Ștefănescu consideră că este "cea mai fermecătoare carte pentru copii din literatura română, comparabilă ca importanță cu "Abecedarul" lui Ion Creangă și "Cărțile cu Appollodor" ale lui Gellu Naum.
»mai mult

<< 1234 >>

Website counter