Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

Poetalul - Ștefănescu, Dorin
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-016-4
25.00 lei

Poetalul e un fenomen de substrat; el definește epifania invizibilului în adâncul poemului. Ascuns în transparență, se manifestă sub acoperire. În situl imaginii începutul e nevăzutul, intervalul translucid sau donația inaparentului. Imprezentabilul unei lumi ce strălucește în absență. Discutată pe larg, în volumele Înțelegerea albă (2012) și Poetica imaginii (2015), cu referire la implicațiile preponderent filosofice și teologice ale inaparentului, fenomenologia poetalului este expusă acum concis într-o radiografiere sintetică a câmpului conceptual restrâns la aria fenomenului estetic.
»mai mult

Mircea Eliade. Mitul iubirii - Neagoș, Ion
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-036-2
15.00 lei

(…) avem în Mircea Eliade. Mitul iubirii una dintre cele mai bune morfologii interpretative din întreaga exegeză Mircea Eliade (…), a cărei pregnanță se verifică mai ales la nivelul analizelor de text, subtile, bine lucrate. Multe observații sunt de o acuitate remarcabilă. (Ștefan Borbély)
»mai mult

Însoțirea. Poeme adâncate (prezentare de Mircea Petean) - Cerna, Dumitru
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-039-3
15.00 lei

Iată o carte cu totul aparte, în care Poetul pare că se joacă tocmai pentru a se familiariza cu ceva înfricoșător precum Moartea;
»mai mult

Ephemeride - Moldovan, Andrei
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-606-799-038-6
20.00 lei

„Dacă lumea ar fi limpede…” În urmă cu câțiva ani, mă aflam în fața Muzeului de Artă Modernă din Paris, pe fațada căruia trona un afiș mare, pe măsura clădirii, cam acolo unde, în 1995, un alt afiș impresionant, vreme de o jumătate de an, invita la vizitarea retrospectivei Brâncuși, eveniment care a atras un număr impresionant de vizitatori din toată lumea, cozile la intrare fiind interminabile. De astă dată, era un citat din Albert Camus scris în mai multe culori și cu dimensiuni diferite ale cuvintelor: „Si le monde était claire, l’art ne serait pas” („Dacă lumea ar fi limpede, arta nu ar exista”).
»mai mult

Românii în oglinda timpului - Gruia, Lucian
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/UTILITARIA
978- 973-726-981-2
20.00 lei

Noii conducători mondiali vor instituirea unui stat planetar care să le permită accesul neîngrădit la toate piețele de desfacere. În țara noastră, trecută la capitalism, am resimțit cu toții acest lucru. Ni s-a sugerat chiar, din interior, că ar fi bine să ne uităm limba și să învățăm engleza pentru a ne putea integra mai ușor în noua comunitate mondială. Numai că, sub această presiune globalistă, comunitățile regionale s-au regrupat, reafirmându-și specificul. Numai că, masivele emigrații recente amenință civilizația instituită. Dacă națiunile europene, chiar cele integrate în UE, își redefinesc specificul, noi de ce l-am trece cu vederea? Acestui deziderat încearcă să-i răspundă această carte.
»mai mult

Femeile și economicul. Tărâmul-Ei. Tapetul galben (Trad. și pref. de Amalia Precup; postfaț - Perkins Gilman, Charlotte
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-021-8
39.00 lei

Cunoscută în cercurile intelectuale românești, cu precădere de către specialiștii în studii de gen ori printre americaniști, mai ales ca fondatoare a economiei politice feministe ori/și ca autoare a câtorva texte literare de referință, Charlotte Perkins Gilman (1860 1935) nu a beneficiat până acum de nicio traducere în limba română. Doar o serie de teze de doctorat au abordat bogata problematică prezentă în opera sa.
»mai mult

Pe drumurile Indiei (ediție îngrijită de Constantina raveca Buleu) - Dumbrava, Bucura
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-009-6
15.00 lei

Mărturie a inițierii în teozofie, volumul postum Pe drumurile Indiei. Cele din urmă pagini (1927), reeditat acum pentru întâia oară, se prezintă ca o sumă de notații nerafinate literar (moartea a împiedicat revenirea asupra textului, tipică pentru creația Bucurei Dumbravă), dar valide pentru dimensiunea bio-bibliografică și spirituală a autoarei.
»mai mult

Zen. Din zicerile și versurile maeștrilor (trad. de Marius Iosif) - ,
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-988-2
15.00 lei

Iată o culegere substanțială de texte reprezentative pentru budismul zen. Ceea ce Zen-ul ne învață este că revelația religioasă e un conținut viu care nu poate fi stocat în recipientele unui formalism religios decât cu riscul alterării sale.
»mai mult

Nu te pune cu îngerii - Lucăcel, Flavius
BELETRISTICĂ/BIBLIOTECA ROMÂNEASCĂ
978-973-726-992-8
15.00 lei

Apărută în colecția MASCA, cartea cuprinde, pe lângă piesa cu același titlu, lucrarea dramatică “Ospiciul local.” Este a patra sa colaborare cu noi, iată de ce îl socotim “autor Limes”, de acum, ca să ne exprimăm astfel, după un model arhicunoscut... Suntem încântați să le amintim pe celelalte: Ceai de fluturi/ Butterfly Tea (210), Tutungeria/ Tobacconist’s (2011), Trecătoarea pisicii/ The Cat’s Gore (2012).
»mai mult

La drum! - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-900-3
30.00 lei

Noua carte a lui Mircea Petean, în ipostază de călător de profesie, cuprinde o suită de jurnale de călătorie prin diverse colțuri ale lumii, precum: Italia, Franța, Spania, Danemarca, Slovacia, Ungaria, Moldova, Vietnam, dar și în diverse colțuri ale României.
»mai mult

<< 12345 >>

Website counter