Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

Joi spre miercuri (prezentări de Mircea Petean și Al. Cistelecan) - Șișu, Dorina
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-101-7
15.00 lei

E destulă exasperare în tăietura de șiș a versurilor Dorinei Șișu (numele ei pare a fi predestinat!) și o sfântă furie; e multă lehamite, oboseală și durere mută, oricât ar încerca ea să le ascundă, să le îngroape într-un nor de cuvinte, ele tot răzbat prin interstițiile poemelor sale, cu puternice accente sociale, care adună fragmente de dialog cu o ființă apropiată, la fel de marginală ca ea, mânată de aceeași dorință perversă de viață ca ea, într-o lume masificată, înstrăinată, încenușată, în care și-au strămutat iluziile amândoi; în imaginea pescarului care așteaptă absent pe țărmul oceanului se adună perfect, ca într-un nod, întreaga rețea de sensuri și obsesii a acestei cărți de versuri teribil de neliniștitoare… Sublim este faptul că poeta își asumă umanitatea, așa ulcerată cum e ea, cu o tărie de caracter înscrisă în gena supraviețuirii naivilor dintotdeauna, dar și cu certitudinea că mari modificări nu se vor produce curând... (Mircea Petean)
»mai mult

Adevărate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat (prezentări de Vasile Popovici și Radu F. - Dumitrescu-Nentwig, Elena
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-071-3
25.00 lei

Elena Dumitrescu-Nentwig vine spre literatură după o carieră strălucitoare de soprană pe scenele internaționale. Te-ai aștepta poate ca această tardivă intrare pe teritoriul literaturii să aibă ceva din șovăiala debutantului și din stângăciile intrusului. Nici vorbă însă!
»mai mult

Bazarul cu amintiri (prefață de Mircea Petean) - Șerban, Viorel
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-096-6
20.00 lei

Caracter dârz și tenace, Viorel Șerban e un scriitor care s-a exersat, în mai multe genuri literare: poezie, proză scurtă, roman și, aș adăuga, cu voia lui și a domniilor voastre... critică literară.
»mai mult

Mircea Petean sau știința poeziei - Popescu,Lazăr
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-109-660-5
20.00 lei

Este prima monografie dedicată lui Mircea Petean și operei sale poetice. Cu atât mai merituoasă! "Citind și cercetând cu atenție poezia lui Mircea Petean, nu mică mi-a fost mirarea atunci când am descoperit că poetul transilvan topește într-o formulă personală toată știința poeziei pe care o deține în mod strălucit, dar și că, pe de altă parte, întâlnim, în cazul său, deopotrivă, o poezie a experimentelor (diferită, e drept, de linia lunedistă, dar tot experimentală!) și una a experiențelor trăite.
»mai mult

Dante și literatura europeană. Imaginea omului în structura limbii (trad. de Ioan Milea) - Spoerri,Theophil
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-089-8
0.00 lei

"Alături de acestea, Dante und die europäische Literatur. Das Bild des Menschen in der Struktur der Sprache (Dante și literatura europeană. Imaginea omului în structura limbii), apărută în 1963, reprezintă o sinteză magistrală, în care erudiția, arta interpretării și meditația aprofundată asupra literaturii europene, privită ca întruchipare a destinului unei întregi civilizații, atinge o culme, încununând o viață și operă mereu deschise spre zări spirituale." (Ioan Milea)
»mai mult

Despre Brâncuși, ediția a doua revăzută și adăugită - Milea,Ioan
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-093-5
10.00 lei

Așa cum notam în post-scriptum-ul la ediția întâi, majoritatea poemelor din această carte au fost scrise în lunile ianuarie-aprilie ale anului 2003. Cu două excepții, celelalte, care li se adaugă acum, au fost scrise și ele unul după altul în zilele de 26-28 februarie 2017.
»mai mult

Fulguratii, V - Milea,Ioan
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-079-9
10.00 lei

Este al cincilea volum din Seria de poeme în stil haiku a lui Ioan Milea, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai acestui curent din literatura română actuală.
»mai mult

Smerenie (trad. de Ioan Milea) - Muhlroth,Herbert-Werner
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-105-5
12.00 lei

Poezia lui Herbert-Werner Mühlroth este o căutare de-a lungul unui sinuos itinerar introspectiv.
»mai mult

Haiku & monoku/ Haiku și poeme taoiste - Petean; Kacian,Mircea; Jim
BELETRISTICĂ/ARCA
978-606-799-057-7
10.00 lei

Jim Kacian e unul dintre cei mai redutabili autori de haiku din SUA. Ca editor, a publicat cea mai cuprinzătoare si mai reprezentativă antologie a haiku-uii american. Mircea Petean e unul dintre cei mai importanți autori de haiku din spațiul românesc. El e și un apreciat teoretician al fenomenului.
»mai mult

Femeile și economicul. Tărâmul-Ei. Tapetul galben (Trad. și pref. de Amalia Precup; postfaț - Perkins Gilman, Charlotte
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-021-8
39.00 lei

Cunoscută în cercurile intelectuale românești, cu precădere de către specialiștii în studii de gen ori printre americaniști, mai ales ca fondatoare a economiei politice feministe ori/și ca autoare a câtorva texte literare de referință, Charlotte Perkins Gilman (1860 1935) nu a beneficiat până acum de nicio traducere în limba română. Doar o serie de teze de doctorat au abordat bogata problematică prezentă în opera sa.
»mai mult

<< 1234 >>

Website counter