Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

Fulguratii, V - Milea,Ioan
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-079-9
10.00 lei

Este al cincilea volum din Seria de poeme în stil haiku a lui Ioan Milea, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai acestui curent din literatura română actuală.
»mai mult

Smerenie (trad. de Ioan Milea) - Muhlroth,Herbert-Werner
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-105-5
12.00 lei

Poezia lui Herbert-Werner Mühlroth este o căutare de-a lungul unui sinuos itinerar introspectiv.
»mai mult

Beauaty, Elegance, Creativity - Popa, Roxana
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-056-0
75.00 lei

E o carte-eveniment, editată în condiții excepționale, pe hartie cretata, plină de imagini policrome, care cuprinde douăsprezece interviuri cu unii dintre cei mai importanți designeri contemporani: Vanessa von Zitzewitz, Michael Lassel, Ploi Umavijani, Marie Nouvelle, Christian Lucian Hamsea, Jurgen Dahlmanns, Elleonore Halluiite Andrews, Bodo Sperlein ș.a., reprezintanți ai unor branduri celebre din New-York, Los Angeles, Paris, Londra, Milano, Berlin, Monaco, Mexico City, București.
»mai mult

Țara de sub picior - Cilincă, Victor
LITERATURĂ PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI/Colecția GAVROCHE
978-606-799-059-1
20.00 lei

O excelentă suită de povestiri pentru copii centrată pe teme ecologice. Ilustrațiile, pline de farmec, ludice, aparțin autorului.
»mai mult

Ferma de fluturi - Marian, Rodica
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-054-6
15.00 lei

Eminescolog reputat și „grămătic”, cum autoironic se definește, cu rezultate excepționale în domeniul semanticii, Rodica Marian e departe de a-și fi dorit să facă o carieră poetică, ba, mai degrabă, pare a se fi neglijat cu bună știință, lăsând timpul să lucreze și așteptând răbdurie ca Poeta să-și împlinească menirea.
»mai mult

Experimentul, ed. a doua - Mureșeanu, Dafin
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-051-5
25.00 lei

Prozele scurte ale lui Dafin Mureșeanu ne poartă printr-o mulțime aiuritoare de decoruri, de la austera curte de mănăstire, la agitata curte de spital de nebuni, de la rariștea satului de munte la înghesuiala orașului, de la odaia de lucru a scriitorului la cabinetul medicului, de la structuri sociale arhaice la cele utopice etc. Nu mai puțin fascinantă e galeria sa de personaje. Iar diversitatea întâmplărilor narate e concurată doar de gradul lor de spectaculozitate. Să adăugăm la toate acestea apetitul său pentru problematizarea actului scrierii, atât în ceea ce privește tainele meseriei, respectiv secretele propriului laborator de creație, cât și în legătură cu relația scriitor-cititor pur și simplu sau lector ceva mai avizat. Prin urmare, avem de a face cu un prozator lucid, un virtuoz perfect conștient de ceea ce se întâmplă cu sine și cu narațiunea sa, care manevrează cu dexteritate ironia și autoironia, umorul (uneori de-a dreptul abisal, „metafizic”), simțul critic, spiritul vizionar. Lectura prozelor lui Dafin Mureșeanu e un festin de zile mari! (Mircea Petean)
»mai mult

Hieroglifele cantemiriene - Pecican,Ovidiu
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-066-9
25.00 lei

„Am în mine trei lipsuri de aceeași fire și [de]odată născute: cea dintâi arată lipsa de sevă a unui lemn uscat; cea de-a doua poartă greutatea celui mai tare fier; cea de-a treia, ușurința și zborul lesnicios al penei. […]
»mai mult

Haiku & monoku/ Haiku și poeme taoiste - Petean; Kacian,Mircea; Jim
BELETRISTICĂ/ARCA
978-606-799-057-7
10.00 lei

Jim Kacian e unul dintre cei mai redutabili autori de haiku din SUA. Ca editor, a publicat cea mai cuprinzătoare si mai reprezentativă antologie a haiku-uii american. Mircea Petean e unul dintre cei mai importanți autori de haiku din spațiul românesc. El e și un apreciat teoretician al fenomenului.
»mai mult

Poetalul - Ștefănescu, Dorin
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-016-4
25.00 lei

Poetalul e un fenomen de substrat; el definește epifania invizibilului în adâncul poemului. Ascuns în transparență, se manifestă sub acoperire. În situl imaginii începutul e nevăzutul, intervalul translucid sau donația inaparentului. Imprezentabilul unei lumi ce strălucește în absență. Discutată pe larg, în volumele Înțelegerea albă (2012) și Poetica imaginii (2015), cu referire la implicațiile preponderent filosofice și teologice ale inaparentului, fenomenologia poetalului este expusă acum concis într-o radiografiere sintetică a câmpului conceptual restrâns la aria fenomenului estetic.
»mai mult

Mircea Eliade. Mitul iubirii - Neagoș, Ion
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-036-2
15.00 lei

(…) avem în Mircea Eliade. Mitul iubirii una dintre cele mai bune morfologii interpretative din întreaga exegeză Mircea Eliade (…), a cărei pregnanță se verifică mai ales la nivelul analizelor de text, subtile, bine lucrate. Multe observații sunt de o acuitate remarcabilă. (Ștefan Borbély)
»mai mult

<< 12345 >>

Website counter