Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

Smerenie (trad. de Ioan Milea) - Muhlroth,Herbert-Werner
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-105-5
12.00 lei

Poezia lui Herbert-Werner Mühlroth este o căutare de-a lungul unui sinuos itinerar introspectiv.
»mai mult

Beauaty, Elegance, Creativity - Popa, Roxana
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-056-0
75.00 lei

E o carte-eveniment, editată în condiții excepționale, pe hartie cretata, plină de imagini policrome, care cuprinde douăsprezece interviuri cu unii dintre cei mai importanți designeri contemporani: Vanessa von Zitzewitz, Michael Lassel, Ploi Umavijani, Marie Nouvelle, Christian Lucian Hamsea, Jurgen Dahlmanns, Elleonore Halluiite Andrews, Bodo Sperlein ș.a., reprezintanți ai unor branduri celebre din New-York, Los Angeles, Paris, Londra, Milano, Berlin, Monaco, Mexico City, București.
»mai mult

Țara de sub picior - Cilincă, Victor
LITERATURĂ PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI/Colecția GAVROCHE
978-606-799-059-1
20.00 lei

O excelentă suită de povestiri pentru copii centrată pe teme ecologice. Ilustrațiile, pline de farmec, ludice, aparțin autorului.
»mai mult

Scenarita - Hurubă,Dumitru
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-606-799-042-3
20.00 lei

…Așadar, trăind în stil capitalist, pus la cale cu entuziasm și ceva sacrificii de vieți omenești de Revoluție, libertate și democrație, toate cu specific pur românesc, s-a crezut că democrația va rezolva o mulțime de probleme social-economice. Însă ea, democrația, s-a constatat destul de repede de către adepții urmelor tot mai firave de patriotism, era un fel de șmecherie, sau mai elegant spus, nu era decât apanajul-paravan după care se ascundea „făcutul de cap” respectându-se zicerea filozofului Bertrand Russell: „Democrația e procesul prin care oamenii aleg pe cine să dea vina”.
»mai mult

Ferma de fluturi - Marian, Rodica
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-054-6
15.00 lei

Eminescolog reputat și „grămătic”, cum autoironic se definește, cu rezultate excepționale în domeniul semanticii, Rodica Marian e departe de a-și fi dorit să facă o carieră poetică, ba, mai degrabă, pare a se fi neglijat cu bună știință, lăsând timpul să lucreze și așteptând răbdurie ca Poeta să-și împlinească menirea.
»mai mult

Experimentul, ed. a doua - Mureșeanu, Dafin
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-051-5
25.00 lei

Prozele scurte ale lui Dafin Mureșeanu ne poartă printr-o mulțime aiuritoare de decoruri, de la austera curte de mănăstire, la agitata curte de spital de nebuni, de la rariștea satului de munte la înghesuiala orașului, de la odaia de lucru a scriitorului la cabinetul medicului, de la structuri sociale arhaice la cele utopice etc. Nu mai puțin fascinantă e galeria sa de personaje. Iar diversitatea întâmplărilor narate e concurată doar de gradul lor de spectaculozitate. Să adăugăm la toate acestea apetitul său pentru problematizarea actului scrierii, atât în ceea ce privește tainele meseriei, respectiv secretele propriului laborator de creație, cât și în legătură cu relația scriitor-cititor pur și simplu sau lector ceva mai avizat. Prin urmare, avem de a face cu un prozator lucid, un virtuoz perfect conștient de ceea ce se întâmplă cu sine și cu narațiunea sa, care manevrează cu dexteritate ironia și autoironia, umorul (uneori de-a dreptul abisal, „metafizic”), simțul critic, spiritul vizionar. Lectura prozelor lui Dafin Mureșeanu e un festin de zile mari! (Mircea Petean)
»mai mult

Întoarcerea din iad (ediție îngrijită de Paul Farkasș pref. de Ioan Aurel Pop) - Steinmetz, Aly
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/LIMB
978-606-799-065-2
25.00 lei

Cartea de față este un memento pentru generațiile actuale, un îndemn la iertare, dar și la neuitare. În fond, Aly Steinmetz ne spune că viața trebuie trăită demn și frumos, ne îndeamnă pe toți să nu mai permitem asemenea atrocități și să ne umplem sufletele de generozitate, de adevăr, de dreptate și, mai ales, de bunătate, închinând un imn de glorie bucuriei de a trăi și de a fi oameni, în pace și liniște.
»mai mult

Sperante pierdute - Avramescu, Constantin
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/LIMB
978-606-799-053-9
25.00 lei

Cartea scrisă de Constantin Avramescu vine să aducă un plus de informații, multe inedite, în peisajul politic românesc. Sunt fapte trăite de autor pe care, pe unele dintre ele, le pot confirma deoarece facem parte amândoi din marele cerc al opoziției democratice de atunci, din România.
»mai mult

Hieroglifele cantemiriene - Pecican,Ovidiu
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-066-9
25.00 lei

„Am în mine trei lipsuri de aceeași fire și [de]odată născute: cea dintâi arată lipsa de sevă a unui lemn uscat; cea de-a doua poartă greutatea celui mai tare fier; cea de-a treia, ușurința și zborul lesnicios al penei. […]
»mai mult

Haiku & monoku/ Haiku și poeme taoiste - Petean; Kacian,Mircea; Jim
BELETRISTICĂ/ARCA
978-606-799-057-7
10.00 lei

Jim Kacian e unul dintre cei mai redutabili autori de haiku din SUA. Ca editor, a publicat cea mai cuprinzătoare si mai reprezentativă antologie a haiku-uii american. Mircea Petean e unul dintre cei mai importanți autori de haiku din spațiul românesc. El e și un apreciat teoretician al fenomenului.
»mai mult

<< 12345 >>

Website counter