Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

Îngerul muntelui roșu (pref. de Mircea peteanș postfață de Ioan Chrilă) - Rugu, Persida
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-135-2
20.00 lei

E atât de plină, poezia Persidei Rugu, de mărci ale ascunderii, retragerii, dispariției, încât e imposibil să nu te întrebi ce anume generează atâta discreție. Este cât se poate de firesc, așadar, gestul de repliere a ființei într-un ev revolut. Întreg ciclul median al cărții (Cântările domniței din vechea cetate) creionează o atmosferă vag medievală, cu ziduri de cetăți, de castele părăsite ori de mănăstire, cu altare de temple străvechi, cu rune, cu suliți și arcuri cu săgeți etc.
»mai mult

Cu alte cuvinte (pref. de Ioan Milea; prez. de Mircea Petean) - Gazsi, Andrei
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-130-7
15.00 lei

Prietenul meu secuiul Andrei Gazsi este omul din spatele camerei. Obișnuit să asculte și să privească. Să asculte cu urechile pâlnie și să privească cu ochii măriți prin lentila din inimă. De vorbit vorbeau alții cu somitățile mari și mici ale veacului.
»mai mult

Muza nu urcă la etajul trei (pref. de Adrian Dinu Rachieru) - Sârbu, Nicolae
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-035-5
25.00 lei

"Poetul, refuzând orice tutelă, își vede de treabă, cu aceeași fantezie nestrunită, cu schimbări de ton și de registru, șocând prin originalitate, stranietate, experimentalism și, bineînțeles, spontaneitate. El pare doar interesant (pentru unii exegeți); alții văd în N. Sârbu, pe bună dreptate, „cel mai posmodernist poet reșițean” și aplaudă spiritul iconoclast, insurgent, conștiința sa rebelă."
»mai mult

Fluture de pin/ / A pine butterfly/ Des papillons de pin/ Kieferschmetterling/ Farfala di pino/ Vuel - Pașca, Maria Dorina
BELETRISTICĂ/METAMORFOZE
978-606-799-113-0
10.00 lei

Poeme în stil haku scrise in Tara Soarelui Rasare - gradina in care Basho adoarme haiku-ul in somnu-i de cuvinte (Japonia 2015).
»mai mult

Creangă romancier? Un fabulos roman inițiatic - Tomuș,Mircea
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-606-799-099-7
30.00 lei

Îndrăgostit iremediabil de literatura română, Profesorul Mircea Tomuș se așază în taina lui Ion Creangă. Scrisă ca o curgere de râu năvalnic, cartea aceasta ce-l privește pe Creangă drept autor de model romanesc, inițiatic și realist deopotrivă, face din Dl. Tomuș un povestitor, la rândul său, al generoasei endogeneze a gândirii genialului pui de om din Humulești. Construcția cărții, curgerea ei critică, aplombul ei nedidactic și atât de fundamentat pe sursele imediate ale operei, apelul la cuvintele aproape sacre ale unei limbi de neegalat fac din propunerea cărții o bucurie. Sunt urmărite, pe rând, inițierea în existență, în lume, în istorie și politică (Moș Ion Roată și Ion Roată și Vodă Cuza, texte atât de uitate), inițierea în viața de om, inițierea figurată prin basme (familia, casa, gospodăria; gospodăria de om; inițierea în căsătorie; basmul sinteză; inițierea în sexualitate). Cu o bibliografie amplă (pp. 179-241), ea înseși o carte, propunerea reiterată de autor, de a-l retrăi pe Creangă drept un ferment al formativului inițiatic merită luată în seamă. De altfel, cartea are două caracteristici remarcabile: scriitura unui încercat critic literar și amplu romancier al spațiului ardelean (cine a citit Aripile demonului înțelege) și capacitatea lui de a ne reaminti iconografia literară ce-l ipostaziază pe Creangă, cu tot cu iconarii care, multora dintre noi, ne sunt prieteni în înțelegerea acestui povestitor universal. A privi opera lui Creangă drept o construcție de bildung roman coerent în personaje, construcții și conjugări de fapte, fondul modern și atât de postmodern prin inițiatic, dincolo de provocare, poate fi provocarea lecturii acesteia. Argumentat, distins, plin de comprimări ale ideilor. Un exercițiu de literatură de cel mai înalt nivel. Pr. Constantin Necula
»mai mult

Scuzați că ne-am cunoscut - Hurubă,Dumitru
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-035-5
25.00 lei

Iată o antologie care curpinde cele mai bune texte ale autorului, selectate de el însuși, un maestru respectat al prozei umoristice contemporane!
»mai mult

Jurnalul lui Sake - Oncescu,Florin
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-115-4
25.00 lei

Florin Oncescu. Născut la Constanța în 1960, cu liceul făcut la Craiova (Nicolae Bălcescu, 1979), absolvent al Politehnicii din București (Aeronave, 1985), stabilit din 1995 în Canada, la Montréal, cu extinse perioade petrecute în Statele Unite, unde se află și în prezent. Are publicate patru volume de proză scurtă: Dispoziție depresivă (Ramuri, Craiova, 1994), La umbra unui enciclopedist (Omniscop, Craiova, 1998), Întoarcerea (Ramuri, Craiova, 2003), Ilustrate din America (Limes, Cluj-Napoca, 2007). Este prezent în antologiile colective Chef cu femei urâte (Allfa, 1997), Repetiție fără orchestră (Limes, 2004), Farse, lacrimi și o găleată de sânge (Limes, 2008), Migrating Memories: Central Europe in Canada, Vol. 1, CEACS/AECEC, Brno, 2010. Este colaborator permanent al revistei Pagini românești, de la Montréal. Membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2004, este întristat s-o vadă, de ani buni, în stare de asediu.
»mai mult

Insula cuvintelor de acasă (pref. de Mircea Petean) - Ioniță, Daniel
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-094-2
20.00 lei

Cum se face, nu știu, dar de o bună bucată de vreme sunt căutat – ca editor, desigur – de o mulțime de autori români din diaspora. Limes-ul a devenit astfel un liman pentru scriitori români din Statele Unite, Canada, Germania, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Israel, Australia, Oman etc. Am pomenit de Australia și gândul m-a dus la excelenta prozatoare Anamaria Beligan care și-a reeditat la noi trei cărți ale sale, romanele "Windermere sau Dragoste la a doua vedere" și "Scrisori către Monalisa", dar și volumul de nuvele și povestiri "Încă un minut cu Monica Vitti". Ei bine, de acolo vine și Daniel Ioniță. L-am descoperit în această primăvară grație cărților sale, pe care a avut grijă să mi le trimită printr-un prieten clujean: volumul de poeme bilingv "Agățat între stele/ Hanging between the stars" și masiva antologie de poezie română "Testament. Anthology of Romanian Verse", tradusă în engleză de domnia sa împreună cu Eva Foster, Daniel Reynaud și Rochelle Bews, aflată la a treia ediție. Cititorului i se oferă șansa de a urca dinspre social înspre existențial (cu dominanta sa – iubirea) și spiritual, căci cartea este structurată astfel: "Cuvinte contradictorii", "Cuvinte de dragoste" și "La început era Cuvântul".
»mai mult

C. Noica și lumea românească - Cogălniceanu,Maria
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-606-799-035-5
20.00 lei

Maria Cogălniceanu a trăit în preajma lui Noica, i-a studiat cărțile acestuia, i-a cunoscut îndeaproape filosofia de viață și, în plus, a cercetat cu osârdie dosarul său de securitate. Cartea aceasta este rezultatul unei perspective ultiplicate asupra vieții și operei marelui gânditor.
»mai mult

Despre iubire și moarte (prezentare de Mircea Petean) - Cerna,Dumitru
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-606-799-062-1
25.00 lei

Reflecțiile lui Dumitru Cerna pe tema iubirii și morții sunt profunde și întremătoare, exercițiile sale de admirație sunt sublime, atașamentul față de carte și de slujitorii săi rămâne neștirbit, evocările spațiului dobrogean cu meglenii săi, de care s-a despărțit devreme fără să-i fi părăsit vreodată, cu meglena sa pe care s-a trezit că o vorbește fără să o fi învățat vreodată, sunt luminoase, atașante, înduioșătoare, până și așa numitele texte ilustrative pică unde și când trebuie.
»mai mult

<< 1234 >>

Website counter