Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

Insula cuvintelor de acasă (pref. de Mircea Petean) - Ioniță, Daniel
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-094-2
20.00 lei

Cum se face, nu știu, dar de o bună bucată de vreme sunt căutat – ca editor, desigur – de o mulțime de autori români din diaspora. Limes-ul a devenit astfel un liman pentru scriitori români din Statele Unite, Canada, Germania, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Israel, Australia, Oman etc. Am pomenit de Australia și gândul m-a dus la excelenta prozatoare Anamaria Beligan care și-a reeditat la noi trei cărți ale sale, romanele "Windermere sau Dragoste la a doua vedere" și "Scrisori către Monalisa", dar și volumul de nuvele și povestiri "Încă un minut cu Monica Vitti". Ei bine, de acolo vine și Daniel Ioniță. L-am descoperit în această primăvară grație cărților sale, pe care a avut grijă să mi le trimită printr-un prieten clujean: volumul de poeme bilingv "Agățat între stele/ Hanging between the stars" și masiva antologie de poezie română "Testament. Anthology of Romanian Verse", tradusă în engleză de domnia sa împreună cu Eva Foster, Daniel Reynaud și Rochelle Bews, aflată la a treia ediție. Cititorului i se oferă șansa de a urca dinspre social înspre existențial (cu dominanta sa – iubirea) și spiritual, căci cartea este structurată astfel: "Cuvinte contradictorii", "Cuvinte de dragoste" și "La început era Cuvântul".
»mai mult

C. Noica și lumea românească - Cogălniceanu,Maria
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-606-799-035-5
20.00 lei

Maria Cogălniceanu a trăit în preajma lui Noica, i-a studiat cărțile acestuia, i-a cunoscut îndeaproape filosofia de viață și, în plus, a cercetat cu osârdie dosarul său de securitate. Cartea aceasta este rezultatul unei perspective ultiplicate asupra vieții și operei marelui gânditor.
»mai mult

Despre iubire și moarte (prezentare de Mircea Petean) - Cerna,Dumitru
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-606-799-062-1
25.00 lei

Reflecțiile lui Dumitru Cerna pe tema iubirii și morții sunt profunde și întremătoare, exercițiile sale de admirație sunt sublime, atașamentul față de carte și de slujitorii săi rămâne neștirbit, evocările spațiului dobrogean cu meglenii săi, de care s-a despărțit devreme fără să-i fi părăsit vreodată, cu meglena sa pe care s-a trezit că o vorbește fără să o fi învățat vreodată, sunt luminoase, atașante, înduioșătoare, până și așa numitele texte ilustrative pică unde și când trebuie.
»mai mult

Însoțirea. Poeme adâncate (prezentare de Mircea Petean) - Cerna,Dumitru
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-039-3
15.00 lei

Iată o carte cu totul aparte, în care Poetul pare că se joacă tocmai pentru a se familiariza cu ceva înfricoșător precum Moartea;
»mai mult

Joi spre miercuri (prezentări de Mircea Petean și Al. Cistelecan) - Șișu, Dorina
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-101-7
15.00 lei

E destulă exasperare în tăietura de șiș a versurilor Dorinei Șișu (numele ei pare a fi predestinat!) și o sfântă furie; e multă lehamite, oboseală și durere mută, oricât ar încerca ea să le ascundă, să le îngroape într-un nor de cuvinte, ele tot răzbat prin interstițiile poemelor sale, cu puternice accente sociale, care adună fragmente de dialog cu o ființă apropiată, la fel de marginală ca ea, mânată de aceeași dorință perversă de viață ca ea, într-o lume masificată, înstrăinată, încenușată, în care și-au strămutat iluziile amândoi; în imaginea pescarului care așteaptă absent pe țărmul oceanului se adună perfect, ca într-un nod, întreaga rețea de sensuri și obsesii a acestei cărți de versuri teribil de neliniștitoare… Sublim este faptul că poeta își asumă umanitatea, așa ulcerată cum e ea, cu o tărie de caracter înscrisă în gena supraviețuirii naivilor dintotdeauna, dar și cu certitudinea că mari modificări nu se vor produce curând... (Mircea Petean)
»mai mult

Adevărate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat (prezentări de Vasile Popovici și Radu F. - Dumitrescu-Nentwig, Elena
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-071-3
25.00 lei

Elena Dumitrescu-Nentwig vine spre literatură după o carieră strălucitoare de soprană pe scenele internaționale. Te-ai aștepta poate ca această tardivă intrare pe teritoriul literaturii să aibă ceva din șovăiala debutantului și din stângăciile intrusului. Nici vorbă însă!
»mai mult

Bazarul cu amintiri (prefață de Mircea Petean) - Șerban, Viorel
BELETRISTICĂ/LAKONIA
978-606-799-096-6
20.00 lei

Caracter dârz și tenace, Viorel Șerban e un scriitor care s-a exersat, în mai multe genuri literare: poezie, proză scurtă, roman și, aș adăuga, cu voia lui și a domniilor voastre... critică literară.
»mai mult

Mircea Petean sau știința poeziei - Popescu,Lazăr
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-109-660-5
20.00 lei

Este prima monografie dedicată lui Mircea Petean și operei sale poetice. Cu atât mai merituoasă! "Citind și cercetând cu atenție poezia lui Mircea Petean, nu mică mi-a fost mirarea atunci când am descoperit că poetul transilvan topește într-o formulă personală toată știința poeziei pe care o deține în mod strălucit, dar și că, pe de altă parte, întâlnim, în cazul său, deopotrivă, o poezie a experimentelor (diferită, e drept, de linia lunedistă, dar tot experimentală!) și una a experiențelor trăite.
»mai mult

Dante și literatura europeană. Imaginea omului în structura limbii (trad. de Ioan Milea) - Spoerri,Theophil
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-089-8
0.00 lei

"Alături de acestea, Dante und die europäische Literatur. Das Bild des Menschen in der Struktur der Sprache (Dante și literatura europeană. Imaginea omului în structura limbii), apărută în 1963, reprezintă o sinteză magistrală, în care erudiția, arta interpretării și meditația aprofundată asupra literaturii europene, privită ca întruchipare a destinului unei întregi civilizații, atinge o culme, încununând o viață și operă mereu deschise spre zări spirituale." (Ioan Milea)
»mai mult

Despre Brâncuși, ediția a doua revăzută și adăugită - Milea,Ioan
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-093-5
10.00 lei

Așa cum notam în post-scriptum-ul la ediția întâi, majoritatea poemelor din această carte au fost scrise în lunile ianuarie-aprilie ale anului 2003. Cu două excepții, celelalte, care li se adaugă acum, au fost scrise și ele unul după altul în zilele de 26-28 februarie 2017.
»mai mult

<< 12345 >>

Website counter